imageDjabe: Live in Blue
with Steve Hackett, Gulli Briem and John Nugent

GR-116-3,  DVD

A Djabe 2013. március elsején surroundban mutatta be Down And Up című albumát Budapesten a Pecsa Music Hallban. A koncerten az új album után a zenekar teljes életpályáját átfogó egyveleg következett. Minden idők egyik legjobb Djabe koncertje volt, melynek élő surround hangzása hamar legendássá vált. A DVD lemez ezt a zenei és hangzás élményt tökéletesen adja vissza. A korongon szereplő összes kompozíció a lehető legjobb minőségű 5.1-es DTS hanggal élvezhető, melyek az eredeti soksávos, nagyfelbontású koncertfelvételek felhasználásával készültek, Barabás Tamás hangmérnök fantáziadús, profi keverésében. Nyugodtan kijelenthető, hogy a kiadvány hanganyaga, a Djabe esetében már szokásosnak tekinthető maximumot nyújtja.

A zenekar Banai Szilárd dobok, Barabás Tamás - basszusgitár, Égerházi Attila - gitár, Kovács Ferenc - trombita, hegedű és ének, Kovács Zoltán - billentyűs hangszerek felállását kiegészítette Gulli Briem - ütőhangszerek és dob, valamint John Nugent szaxofon játéka.

A Live in Blue DVD a Djabe zenekar kék sorozatának negyedik kiadványa. A törzsanyaga nem más, mint a rendkívül jól sikerült Down And Up album domináns kék fényekkel kísért 2013-as surround lemezbemutató koncertjének teljes hang- és képfelvétele. Ezt követi bónuszként egy részlet a 2013. november 8-án, a szlovákiai vágújhelyi Blue Note Jazz klubban rögzített koncertből. Ezt a koncertet Steve Hackettel közösen adta a zenekar. Az összeállításba olyan számok számokat válogattak be, melyek a Pecsa Music Hallban nem kerültek műsorra, és elsősorban Steve Hackett vagy Genesis kompozíciók. Csemege a rajongóknak az In That Quiet Earth, a Los Endos, a Last Train To Istanbul és a Walking Away From Rainbows.

Mindegyik Live in Blue kiadványon van olyan felvétel, ami a többi korongon nem szerepel. Ezen a DVD-n 26 perc teljesen egyedi felvétel található, a teljes extra film Blue Note koncertből.

DVD9, NTSC, nincs régiókód, képarány – 16:9

Belehallgatás az albumba:

 

On-line megrendelhető

Tracklista:

Live in Blue (2 hours)
Intro, Down And Up, Take A Deep Breath, Awakening City, No Chance For Dance, Almi & Kitti, Backstreet Toys, I Remember, Dark Soup, Five Months Later, Hills Of The Valley, Angklung In The Sun, Take On, Wind And Bell, Altitude Synergy, Indian Experience, End Of A Beautiful Day, Hang Drum Song, This Is Not America, Butterfly, House On The Hill, Hortobágy At Winter, Clouds Dance, First Step,
Distant Dance

Extra features
Live at the Blue Note (26 minutes)
Recorded in Nove Mesto at the Blue Note Jazz Club, 8th November 2013.
Down and Up, In That Quiet Earth, Walking Away From Rainbows, Last Train To Istambul, Los Endos

Audio: Stereo wav (24 bit/48 kHz), surround 5.1 DTS (24 bit/48 kHz).

A lemezen szereplő előadók:

Szilárd Banai – drums
Tamás Barabás – bass guitar
Attila Égerházi – guitar, percussion
Ferenc Kovács – trumpet, violin, vocal, flugelhorn
Zoltán Kovács – keyboards

Steve Hackett – guitar
Gulli Briem – hang, djembe, shaker, drums
John Nugent – tenor and soprano saxophone

Menedzsment: Gramy-H Reklámügynökség Kft.
1092 Budapest, Ráday u. 40.
e-mail: djabe@djabe.com
Tel.: 06 1 217 1121
Fax: 06 1 218 0166