Update Tour kritikák

Tisztelt Djabe!

Előző két lemezük bemutatója után úgy gondoltuk, Nyíregyháza rendszeres állomása lesz a lemezbemutató turnéknak. Szomorúan tapasztaltuk, hogy legújabb lemezüknél ez nem így lesz. Szerencsére Szolnokon lehetőségünk volt elmenni koncertjükre. Kíváncsian vártuk, milyen lesz az együttes az új felállásban, hogyan sikerül pótolni Muck Ferencet, aki szerintünk megjelenésével, zenéjével meghatározó tagja volt az együttesnek. Sikerült! Felejthetetlen élményt nyújtó koncerten volt szerencsénk részt venni.

Gratulálunk, további sok sikert kívánunk.

Molnár Sándor
Nyíregyháza

Tisztelt Djabe együttes!

Köszönet a debreceni koncertért! Először láttam a Djabe-t élőben. 1944-ben ismertem Dániel Zoltánt... Pelikán József előkészített vallomása a Tanúban így kezdődött. Szóval kb. egy éve ismerkedtem meg vele, mert egy barátom ajánlotta figyelmembe a Djabe CD-t meghallgatásra. Tetszett! Most az Update-t vettem meg a debreceni koncerten 2001. június 29-én. Mássabb ennek a Cd-nek a hangvétele mint a korábbiak, és a koncert alapján mondható, hogy Ben Castle is bevált. Jól bevált! Érdemes őt megtartani a továbbiakban is! Még egyszer köszönet a koncertért és ha tehetem akkor a közeljövőben Djabe-koncertlátogató leszek!

Üdvözlettel:
Marosi Zoárd

Üdvözlöm a Djabe-t.

Régi rajongójuk vagyok,de a tegnapi koncert nem volt felhőtlen.A tavalyi koncert is lemez is sokkal érdekesebb. Hiányolom Muck Ferit, csak nem ment át végleg Dáridóba?? Nagyon sajnálnám. Szerintem kicsit ázottak és fáradtak voltatok, igaz nem volt nagy számu közönség, de én emlékszem kb. 15 éve olyan Benkó Dixiland koncertre ahol 20 embernek ugyan olyan élvezettel játszottak mint egy stadionban - sőt még családiasabb volt - elnézést a párhuzamért, remélem senkit nem sértek vele. Ez a fajta zene még nem olyan népszerü, talán nem is baj, ez nem sláger zene, de lehet egy kicsit életvidámabban is játszani. Szépen kérem Sipos Andrást, ha meg is van fázva ne a reflektorfényben trombitáljon, vagy a világositónak lehetne annyi esze, hogy ilyenkor ne oda irányítsa a fényt, amik egyébként megint csodálatosak voltak. Ben Castle kicsit tul van sztárolva.

További jó munkát és sikereket kivánok! Kiváncsian várom további új lemezeket is!

A klubba majd belépek!

Üdvözlettel:
dr. Horváth Tihamér

Kedves Attila!

Először is gratulálok a debreceni jazz napi fellépésetekhez! Köszönettel megkaptam az előzetes anyagot. Sajnos hiába próbálkoztam vele a helyi sajtónál, nem voltak rá vevők... ez most egy ilyen időszak, sajnos.

Apropó! Nem igazán volt érthető számunkra a debreceni koncert vége felé az a pillanat amikor elnézést kértél valamiért. Szerintünk miden jó volt, másnap a Marcus Miller (egyébként elviselhetetlen hangerővel dübörgő) basszusjátéka szinte eltörpülhetett a Barabás után...

Minden jót, további sikereket!

Üdvözlettel:
Héty Péter

Kedves Djabe zenekar!

Azon kevesek közé tartozom, akiknek volt szerencséjük meghallgatni a június 30-án megtartott remek győri koncerteteket. A tavaly elmaradt előadás után már nagyon vártam a fellépéseteket, éppen ezért értetlenül álltam a győri közönség nagy részének nyilvánvaló érdektelensége előtt, amelyet távolmaradásával igazolt. Nem tudhatom, milyen érzései voltak ezzel kapcsolatban Barbinak és Kovács Zolinak (remélem, nem orrolnak meg a leplezetlen bizalmaskodásért), akik a valaha volt Teás illetve Art Swing-es időszakban hozzászokhattak a teltházas győri koncertekhez. Sajnos többször is meggyőződhettem a helyi közönség szeszélyességéről; több tartalmas, de még csak véletlenül sem rétegműfajú produkciót sajnos közönnyel fogadnak itt.

Arra nem számíthattam, hogy Jimmy egykori, Magvassy-csarnokot megtöltő közönsége megrohanja a PSVMK-t, de az érdeklődők száma komolyan elszomorított. Hogy nem lett-e volna célszerű a két említett, városszerte ismert, kiváló zenész nevét kiemelni a promócióban (zenekaregység?!), arról valószínűleg már nincs értelme beszélni. Úgy látszik, Győr (még) nem érzi egy kicsit sem magáénak a zenekart, de erősen bízom benne, hogy egyre többen ismernek meg itt is benneteket, bár ebben nem sok helyi támogatóra számíthattok, legalábbis amíg a városi (és szinte az összes országos) kereskedelmi rádió zenei repertoárjából éppen a zene hiányzik legjobban.

Nem lehetek benne biztos, hogy a szakmától és a sajtótól kapott elismerések után mennyit számítanak egy egyszerű zenerajongó szavai, mégsem hallgathatom el, mennyire tetszik az új album, zeneileg és technikailag egyaránt. A remek zene kifogástalan minőségben került a CD-re, egyszerűen lenyűgözően szól. Úgyhogy meg is kell kérdeznem: várható esetleg bakelit kiadás is? Ideális tesztanyag lenne

Végül reményemnek kell hangot adnom, hogy a győri koncert benneteket nem érintett annyira érzékenyen, és jöttök még hozzánk játszani.

További sikereket kívánva és üdvüzlettel:
Zajácz Tamás
egyszerű zenerajongó,
a HIFI Piac szakírója
Győr

U.i.: A djabe.hu szintén tetszik, talán egy fórum-vendégkönyv-szerűséggel még informatívabbá lehetne tenni; gondolom, mást is érdekelne, ki hogyan vélekedik rólatok és a zenéről.

Menedzsment: Gramy-H Reklámügynökség Kft.
1092 Budapest, Ráday u. 40.
e-mail: djabe@djabe.com
Tel.: 06 1 217 1121
Fax: 06 1 218 0166