Csak néztünk, mint a moziban!

Djabe koncert a VMK-ban

Szikrázó színek és fények. Mi ez? Közvetítés a Budapest Arénából? Vagy valahonnan külföldről? De hiszen itt vagyunk a VMK-ban! Körös-körül hangfalak! A zene pszichedelikus. Colorstar lenne? Á, ott nincs ilyen virtuóz trombitás! Boban Markovich? Ennél meg a zene nem stimmel teljes mértékben. Mini? Sokkal inkább erre emlékeztet a muzsika. Na, de hol van Török Ádám? Nem értem! Ja, hogy ez valami egészen más? Az bizony! Djabe.

A hat tagú csapat először volt Veszprémben és igencsak kitettek magukért! Remek színpadi látványt hoztak össze: alkalmasint az őserdőben, vagy a hóesésben érezhettük magunkat. A látvány mellett a zene is pompásan sikerült! Szárnyalt a muzsika ? nevükhöz méltóan igazán szabadon. Hol a jazz, hol a funky, hol meg a magyar, afrikai, vagy éppen az arab népzene szárnyain lebegtünk.

Igazán izgalmas ritmikai és dallamvilágot tárt elénk a Djabe, hangszerszólóik zenei és technikai szempontból is igényesek és kiforrottak voltak. A kiváló zenészi játékot magas színvonalú hangmérnöki munka tette teljessé. A Djabe nem slágerzene ? ez tény ?; a szakma által elismert, igényes zenét szólaltatnak meg. Ez a muzsika a hallgatót elvarázsolja, másik dimenzióba emeli, mintha nem is a földön, Veszprémben, a helyi művházban, hanem másik térben, időben, Afrikában, Ázsiában, a hóesésben, alföldi tájon lenne. S olykor-olykor csak azért huppanunk vissza a földre, mert a mellettünk ülő az órájára pillant, hogy hú, milyen gyorsan telik az idő!

emka
2003. március 18. - kedd
index.veszprem.hu

Menedzsment: Gramy-H Reklámügynökség Kft.
1092 Budapest, Ráday u. 40.
e-mail: djabe@djabe.com
Tel.: 06 1 217 1121
Fax: 06 1 218 0166