Hír archívum - 2002

Djabe - szórólapDjabe koncertek a New Orleans klubban

Ismét beköltözik a Djabe zenekar a New Orleans klubba. Október 8-tól három hetente, este nyolc órától a Djabe ad koncertet - az ősz folyamán világsztárokat (Zawinul, Billy Cobham, Bill Evans, John Scofield) is felvonultató - jazz klubban.

Koncertek:

Október 8.
Október 29.
November 19.
December 10.

A koncertekre jegyet a mellékelt megrendelőlapon és a helyszínen lehet vásárolni 1800 forintos áron. A Djabe klubtagsági igazolvány ingyenes belépésre jogosítja tulajdonosát. A koncerten továbbra is kedvezményes áron vásárolhatók meg a Gramy Records kiadványai.

New Orleans Music Club

Budapest, VI. Lovag u. 5.
telefon: 06 1 354 1130
asztalfoglalás: 06 20 451 7525
www.neworleans.hu

Djabe - FlyingDjabe - Flying

Az Arany Zsiráf és Emerton díjas zenekar rendhagyó koncertje!
Pesti Vigadó Szeptember 20, este 8 óra.
A koncerten bemutatásra kerül az összel megjelenő Flying címet viselő Djabe DVD. A műsorban fellép Saïd Tichiti marokkói zenész, akinek különleges énekhangja és ütőhangszeres játéka egyedülálló színfolttal gazdagította az Update albumot. A Pesti Vigadóban egy rövid ízelítő is elhangzik a készülő új stúdiólemez anyagából.

Pesti Vigadó fotóalbum

Galeri Rockfest

A Djabe augusztus 3-án 21 órától kiemelt sztárvendégként lép fel a szlovákiai Ipolyságban megrendezendő "Galeri Rockfest" elnevezésű nemzetközi jótékonysági koncerten, melyet a beteg gyermekek megsegítésére rendeznek.

Az ipolysági strandfürdő színpada 300 méterre található a parassapusztai határátkelőtől, 78 km-re Budapesttől és 23 km-re Balassagyarmattól.

Djabe - Minden este teljesen más műsorMinden este teljesen más műsor

A Djabe felvonultatja teljes hangszerparkját az afrikai csörgoktől az arab derboukán át az indonéz Angklung Bambooig. Sipos András bemutatja összes ütőhangszerét és megismerkedhetünk azzal a szellemiséggel, ahogy a zenekar ezeket egyedi muzsikájába illeszti. A három est folyamán hallhatjuk az összes számot, amit a zenekar valaha élőben előadott. Olyan kompozíciókkal is készülnek, melyeket kifejezetten ezen világzenei estekre komponáltak. Az együttes nem csak megszólaltatja, hanem mesél is a hangszerekről.

A június 11-i hangverseny vendége Saïd Tichiti, aki Az Update felvételein közreműködött, és először lép fel élőben a zenekarral.

Djabe koncertek a New Orleans Klubban a világzene jegyében

Május 28. kedd 20.00 Djabe Koncert az afrikai hatások jegyében.
Június 11. kedd 20.00 Djabe Koncert az arab és latin hatások jegyében. Vendég: Saïd Tichiti
Június 25. kedd 20.00 Djabe Koncert az indonéz és indián zenei hatások jegyében

Djabe - Amit az Updateről még tudni lehetÚj Djabe klubkiadvány

Megjelent a harmadik Djabe klubkiadvány. A 79 perces CD címe: Amit az Updateről még tudni lehet.

Amennyiben szeretne csatlakozni a klubhoz, kérjük a PDF formátumban letölthető jelentkezési lapot nyomtassa ki majd kitöltve, küldje el postán vagy faxon részünkre.

Bővebben a kiadványról

Djabe - eMeRTon-díj2002.03.22.

A Djabe átvette az eMeRTon-díjat

A Djabe 2002. március 22-én átvette a szakmai elismerésként járó eMeRTon-díjat a World Music kategóriában.

Djabe a Pesti VigadóbanDjabe - Közkívánatra ismét a Pesti Vigadóban
és a debreceni Lovardában lépett fel.

A Djabe zenekar egy évvel ezelőtt frissítette fel magát három állandó és egy vendégmuzsikussal. A változás eredménye az Update című album és a 2001-es turné. Mindkettőről nyugodtan elmondhatjuk, hogy a Djabe minden idők legjobb teljesítményét nyújtotta a rajongók legnagyobb örömére.

A Pesti Vigadóban nem csak a zenekar eddigi pályafutásának legjobb darabjai csendültek fel, hanem az augusztusra tervezett új stúdióalbum egy-két kompozícióját is élvezhette a közönség.

A koncertet ismét a megszokott látványos világítástechnika tette teljessé.

Kritika a koncertről

Djabe - eMeRTon-díjA Djabe eMeRTon-díjat vehet át

A Djabe szakmai elismerésként 2002. március 22-én eMeRTon-díjat vehet át World Music kategóriában.

2001-ben az együttes sikerrel szerepelt a Debreceni Jazz Napokon, a Nagykanizsai Jazz Hétvégén és a Pepsi Szigeten is. 2001 volt az első nemzetközi meghívás éve is, hiszen a Djabe volt a horvátországi Csáktornyán rendezett Jazz Fair fesztivál kiemelt sztárvendége. A horvát közönség álló ovációval ünnepelte a zenekart.

Djabe évforduló

A Djabe zenekar megújúlt fennállásának 1 éves évfordulóját ünnepelte a Fonó Budai Zeneházban, elsősorban nagyszámban összegyült Djabe klubtagok részvételével. A zenekar 2 számot is játszott az augusztusra tervezett albumáról.

Hír archívum: 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002 - 2001 - 2000 - régebbiek

Menedzsment: Gramy-H Reklámügynökség Kft.
1092 Budapest, Ráday u. 40.
e-mail: djabe@djabe.com
Tel.: 06 1 217 1121
Fax: 06 1 218 0166